Full vecka!

Ursäkta den dåliga uppdateringen! Har haft fullt upp i veckan!
I tisdags var det babysim. I onsdags var min kollega Anette och hennes son Magnus här! Wilma och Magnus busade och lekte med varandra bra! Det resulterade i att Wilma somnade i sin nya stol, så det var bara att gå och lägga henne i sängen där sov hon gott i två timmar! Det var riktigt kul att träffas, vi käkade lunch och bara umgicks! 
Igår var det öppna förskolan, det var ett tag sen vi var där. Det var kul att vara tillbaka, Wilma tycker verkligen det är roligt där! Hon gillar sångstunden väldigt mycket! Efter det tog vi en promenad med Carin & Liv, sen begav vi oss till gammelmormor! Alltid lika trevligt att träffas, Wilma & gammelmormor tycker verkligen om varandra vilket är härligt att se, Wilma skiner som en sol när de träffas det gör gammelmormor också;)

Igår var Mattias på IKEA och köpte den sista stommen till garderoberna, känns så härligt att allt är här hemma nu! Nu är det "BARA" att montera upp dem! Mattias älskar verkligen när jag säger "BARA" om allt! Men det är ju sant det är ju bara att göra saker och ting! Uppstår det problem får man lösa det när det dyker upp;) mitt motto!

Idag ska vi ta en sväng till stan eller backaplan har inte riktigt bestämt oss vart vi ska! Sen kanske vi ska hämta gammelmormor, får se vad dagen har att ge!

Mattias jobbar kväll denna veckan! Det är underbart att ha honom hemma på mornarna och kunna äta frukost ihop och han hinner busa och mysa med Wilma innan han går till jobbet! Nackdelen är ju att han kommer hem sent! Dagarna känns väldigt långa när han kommer hem vid 20.00! Men det är var tredje vecka som är sån, så det är inte så ofta!

På lördag ska jag ut för första gången på 1 1/2 år! Känns konstigt! Malin har fyllt år så vi ska ut och äta! Ska bli riktigt trevligt! Kommer väl vara helt slut på söndag men det är det värt!

Nu ska vi ta och leka lite innan vi beger oss till stan!

Wilma är med och tävlar om att hamna på omslaget till Vi föräldrar! Klicka på länken och rösta om du vill att hon ska vinna!

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=30386


Puss

Underbara Familj!

Har verkligen den underbaraste familj som finns! 
Pappa knackade på dörren 08.30 i morse! Då fixade pappa & Mattias våra luckor till köket så nu är köket komplett! Efter det så tog de tag i alla förpackningar med IKEA garderoberna, de har hållt på konstant hela dagen! Så nu är alla stommar uppe, nu är det skjutdörrarna och inredningen kvar. Tack pappa!
Wilma och jag tog en tripp till sängjätten på Backaplan och beställde en huvudgavel och 2 nattduksbord till sovrummet kommer bli hur bra som helst! Det är lev tid på produkterna så de kommer inom 4 veckor!
Sen åkte vi och handlade ingredienser till pizzorna vi skulle göra!
Efter det hämtade vi mamma och Louice för att sen hämta Micael. Sen åkte vi hem till Skogome!
Jag strök gardinerna till sovrummet äntligen tack för lånet av strykjärnet mamma! Louice tog hand om Wilma! Mamma och Micael gjorde pizzorna som blev hur goda som helst! Tack för att ni finns och ställer upp så att vi får gjort nåt här hemma! Ni är underbara!

Nu är Mattias och lämnar in vår bil på service! Sen ska vi fixa iordning datarummet och lite annat här hemma!
Ska även sänka Wilmas säng, snart kommer hon kunna dra sig upp och sätta sig själv, bättre att sänka den för tidigt än för sent, innan något händer!

Efter det blir det ev en tripp till IKEA för att köpa hyllplan till garderoberna, när bilen är klar!

Ha nu en underbar dag i solen, det ska bli varmt idag ju, så en promenad är ett måste för vår del!

Puss

Strykjärnet nerpackat var?

Vaknade kl.07.00 idag av en nyvaken Wilma som låg och pratade med sig själv i spjälsängen:) finns inget bättre att vakna till! På bara några dagar har hon ändrat sina sovrutiner hon somnar 21.00 och vaknar 07.00 vilken faktiskt är otroligt skönt att hon vaknar så tidigt, innan vaknade hon vid 09.00 och i jular 12.00, trodde aldrig jag skulle känna att  det är skönt att vakna 07.00 men det är underbart, dagen blir längre och man får gjort så mycket mer!

Efter våran grötfrukost så hängde jag upp en maskin tvätt (mattias jobbkläder) sen tog vi en promenad på en timme, underbart!

Sen var det dags för lunch det blev fisk, morot, potatis till Wilma, själv gjorde jag en omelett!
Efter det dags för middagslur för lilltjejen.
Då tänkte jag passa på att vara duktig och stryka gardinerna till sovrummet, men jag hittar inte strykjärnet. Ligger nerpackat i nån kartong men var?

Snart är det dags att göra oss iordning för kalas! Malin fyller 27 år imorgon och det ska firas idag. Var i stan igår med Louice och köpte presenter, det blev......haha det får ni reda på senare ifall hon skulle hinna läsa innan vi kommer:)

Imorgon kommer pappa och hjälper till med alla våra garderober som ligger så fint i sina kartonger ska bli så skönt att få upp dem, få ordning på kläderna och komma ett steg åt rätt håll med iordningställandet av huset;)

Ha en härlig lördag och helg på er!

Puss o kram

Backaplan och IKEA

Igår var inte på Öppna Förskolan Wilma och jag, vi har ju vart lite dåliga, ont i halsen och förkylda och vem vet vad man kan smittas av på öppna förskolan, nu vill jag ha värme (den har kommit) resten av året :) så att allt man drabbats av denna vinter är ett minne blott (halsont, hosta, feber, förkylning kan fortsätta hur länge som helst). För att komma till det vi gjorde och inte babbla om sjukdomar så träffade vi moster Louice på backaplan, vi gick först till Happy Land för att köpa insektrskydd och solskydd till Wilma (man kan ha den på bilbarnstolen och på vagnen lite överallt perfekt att ha). Sen gick vi till cubus där hittade jag två Pashmina Sjalar köpte en svart och en blå riktigt fräscha och våriga! Sen satte vi oss på ett nytt cafe där gamla Gallerix låg innan! Sen var Louice tvungen att åka till skolan! Då styrde vi vagnen mot sängjätten för att kika in en huvudgavel till vår nya säng, Mattias mötte upp oss där! Den vi var så säkra på att vi ville ha kändes inte alls rätt igår, så vi hittade en annan som hade lite mer "Marinkänsla" älskar det temat! Så vi gick ut från affären utan att ha beställt en gavel får fundera lite till. 
Efter det åkte vi till GDS och bytte till sommardäck, vilken känsla det är när man rullar ut med sommardäck. 
Sen blev det en tripp till IKEA för att kolla in PAX garderobssystem. Vi gjorde en skiss med en säljare och nu vet vi hur vi ska ha det! Stommarna var slut men hoppas på att de finns på måndag när vi ska hämta dem! 

Om några timmar ska jag bege mig till jobbet för att jobba! Mattias kommer hem 12.30, då byts vi av så att jag kan jobba och han kan vara hemma med Wilma! Har ju jobbat några ggr innan men då har Wilma vart med på jobbet, undra hur det känns nu. Bara att vänja sig antar jag, för om några månader kommer det vara ombytta roller här hemma. Jag kommer jobba medans Mattias är pappaledig! Det är något jag tycker alla pappor borde vara, pappalediga med sina barn. Det är ju nu man lär känna sina barn och banden man skapar med dem nu det är de som sitter i resten av livet!

Nej, nu är det dags att fixa iordning sig!

Kram på er och ha en underbar helg i vårsolen!

Nu händer det grejer

På bara några dagar har Wilmas tand tittat fram! Den är ju inte stor men en vass liten bit har klämt sig fram! Vår lilla tös börjar bli stor! Hon tuggar och tuggar på allt hon kommer åt! Stackaren måste ha ont! Det gör ont i en själv när ens barn har ont!


Jobba!

Pratade nyss med min kollega, hon frågade om jag hade lust att jobba för henne på fredag! Den arbetsnarkoman man är så säger jag självklart ja! Det hade ju inte funkat att ha med Wilma som det gjorde en annan gång när jag jobbade! Då sov hon hela tiden i bilbarnstolen, nu är hon vaken när man kör bil och på dagarna! Men som tur är så jobbar Mattias från 04.00 till 12.00 på fredag, så jag kan jobba mellan 13-17! Undrar hur många kund och artikel nummer man kommer ihåg! Man brukar ju komma ihåg de mesta men det har gått nästan 7 månader sen jag jobbade! Men det ska bli kul och komma in o gästspela lite och prata med personalen och kunderna! Nu kom jag att tänka på att det bara är 5 månader kvar av min mammaledighet! Sen är det Mattias som tar över i 4 månader! Om dessa 7  månader gått fort så kan man ju bara föreställa sig hur fort 5 månader kommer gå! Man får njuta av varje dag!

Mamma kommer förbi efter jobbet och ska ta en promenad med Wilma hem till dem sen ska de leka och busa hemma hos sig, så Mattias & jag kan fixa och dona här hemma! Sängarna kom ju igår, så vi ska ta och städa sovrummet och få ihop sängarna! Sen ska vi få upp lite gardinstänger så man kan börja inreda lite i rummen! Längtar! Det bästa som finns! Igår fick vi upp gardinstång och rullgardin i sovrummet! Så det tar sig sakta men säkert! Nu är klädkammaren klar också, det enda som saknas är garderoberna som ska inhandlas på IKEA nästa vecka! Sen är det mest att få upp lite på väggarna och inreda som sagt! Sen finns ju självklart tusen saker till att renovera! Men det är sånt vi kommer vänta lite med!

Idag blev det morot & potatis & banan till Lunch till Wilma! Nu ligger hon och sover middag! Hon har gått och blivit förkyld hon också! Men hon är lika pigg och glad för det!

Nu ska jag ta och greja lite här hemma! Man får passa på när Sötnosen sover!

XOXO

 

Dubbelsäng

Snart kommer våran nya dubbelsäng lite vuxenpoäng när man skaffat det va? Barn & Hus kanske är mer vuxenpoäng, vad vet jag! Bara att inse att man är äldre;) Men man är inte äldre än vad man gör sig! Det betyder att jag fortfarande är ung;)

Vi hörs senare

Puss

Baby & Barn Mässa

Är våren här nu? Hoppas det! Vilket underbart väder vi haft idag, hoppas det fortsätter så! Man blir så glad, känns som man befinner sig i en bubbla när det är grått och trist ute och att bubblan spricker så fort solen och värmen tittar fram, ibland undrar hur man står ut här i kalla, gråa Sverige, men när solen kommer är det värt det!

Wilma, jag, Petra, Rocky, Carin & Liv var på baby & barnmässan på svenska mässan idag och kollade in alla barnprylar som finns på marknaden! Trodde jag skulle köpa mer än jag gjorde, det blev lite oljor till Wilma som man kan smörja in henne med efter babysimmet, det blev även ett par bestick i plast som hon kan äta med själv, sen betalade jag kursavgiften till Aqua Barn! Mer än så blev det inte! Men det var mysigt och trevligt att gå på mässan, trodde dock att det skulle vara lite mer utställare än var det var! Men man kan inte få allt!
Efter mässan så satte vi oss på Evas Paleys uteservering i skuggan men vi satt ute i detta härliga vårväder! Det ni! Gud vad glad jag känner mig!

Sen gick vi i stan lite och handlade lite att äta till kvällen!
Mattias börjar kl. 02.00 inatt så han ligger och sover och tro det eller ej men jag lade precis ner Wilma i sängen, det betyder att mina älsklingar ligger och sussar i sina sängar på övervåningen, medans jag sitter här en fredagskväll själv, när hände det sist! Känner att det snart även för min del är dags för sängen så man orkar med morgondagen!  Då väntar en dag på stan med världens absolut bästa moster, bättre finns inte! Lite shopping och lunch kanske! Längtar!

Wilma har börjat sova så bra på nätterna, 2 nätter i rad har hon somnat vid 21.00 och vaknat runt 07.30 utan att vakna en enda gång på natten, i morse kände jag mig utvilad när klockan ringde 07.00.
Vi har bestämt att vi ska försöka lägga henne en halvtimme tidigare varje kväll, så om några dagar kanske hon somnar redan vid 19.00, vi får se! Det är mysigt att ha henne uppe också, men det är bra att få in rätt rutiner från början för de små liven, bara det att hon sover i sin egna säng och hela nätter är ett stort framsteg, som faktiskt gått fort att få rutin på, var 2 veckor sen vi bestämde oss för att lägga henne i spjälsängen och det funkar kanon!
Du är så duktig gumman!

Nu blir det sängen för min del också!

Puss & Kram





Påsk på landet

Det blev påskfirande på landet som alla sett fram emot, det löste sig med vattnet. En påsk utan landet i Västerlanda är ingen riktig påsk!

Vi åkte upp på långfredagen Louice, Micael, Wilma, Mattias och jag. Killarna stannade till påskaftonen, mattias skulle jobba de sista påskdagarna, men vi tjejer stannade kvar med mormor o morfar och hade det helt underbart, mys, bus, prat, skvaller, mat tillsammans kan det bli bättre? Nej!

Wilma börjar sakta men säkert utveckla små krypsteg, morfar tragglade med henne hela helgen tills hon blev helt slut;)

Trodde jag skulle hinna skriva mer, nu ska vi packa ihop oss för nu är det dags att plaska lite i bassängen vid lilla bommen för oss 2 delfiner;) men jag återkommer senare under dagen eller under morgondagen med mer skvaller och nyheter!

Ta hand om er där ute!

Puss


RSS 2.0