God Jul I Stugorna!

Sitter och myser med världens goaste tjejer moster louice & Wilma! Nu sover Wilma! Så vi ska nog passa på att krypa till kojs nu med! Louice är här och sover över riktigt mysigt har vi. Umgås och pratar och bara myser, Wilma sover i Louice famn de har det så mysigt! Så härligt att se deras kärlek till varandra!
Louice följer med oss hem imorgon och stannar till juldagen!

Imorgon bitti bär det av till mamma o pappa i Backa, där vankas det julgröt sen kommer Mattias, Gammelmormor & Ingwor (mattias mamma) lagom till Kalle Anka som man inte får missa! Ska bli riktigt trevligt!

Nu ska vi krypa till kojs och mysa!

 

God Jul på er alla!

Ta hand om varandra!

 

 


Uppesittarkväll varje kväll!

Sitter & leker med Wilma i hennes Laban Gym! Det har blivit en vana att sitta uppe på nätterna! Vår lilla skrutt har vänt om dygnet. Måste hitta på nåt sätt att vända tillbaka det på! Funkar inte í längden att sitta uppe till 03.00 och sova bort hela dagen som vi tyvärr gör nu! Nu har ju sötnosen varit föryld och det tar ju på hennes krafter så hon får sova när hon vill! Men efter jul så måste vi vända om dygnet!

Idag har jag hunnit med en hel del här hemma medan Wilma sov, hon sov från 14-18. Julpyntning, dammsugning, bäddat rent, städat här hemma är några av de sakerna som jag gjort idag! Riktigt skönt att ha hunnit med så mycket. Vissa dagar hinner man inget känns det som! Men det är underbart att bara mysa med lilla Wilma och se alla hennes framsteg! Hon har börjat skratta högt och gör en massa glada ljud ifrån sig! Det är underbart att se från dag till dag!

Imorgon ska vi ta och gå ut en sväng har jag bestämt, har varit inne i snart en vecka, nu känns det verkligen som att det är dags att ta sig ut på en vinterpromenad och fixa de sista klapparna. Har inte velat gå ut med Wilma nu när hon vart förkyld, men nu är hon sig själv igen, lite täppt i näsan fortfarande. Hoppas innerligt att det släpper snart! Sen blir det även julmys med moster Louice "Längtar".

Nu ska vi fortsätta leka lite i gymet!

God Jul Kramar till er alla!





Nu börjar man första att tiden kommer gå väldigt fort! Lilla Wilma växer så det knakar! Hon väger redan dubbelt så mycket som när hon föddes!

Äntligen En Vit Jul!

Vad härligt att vi äntligen har snö till jul även om man bor i Göteborg! Det känns som evigheter sen vi hade en vit jul här nere. Man är ju alltid tvungen  att åka till norr för att få se snö, i år blir det ingen vintersemester med skidåkning, men kanske om några år!
Nu är det snart julafton, tycker december gått otroligt fort! Har fått upp lite tomtar, i år blir det ingen gran för vår del, dels för att vi kommer fira julen hemma hos Wilmas mormor & morfar, även för att vi snart flyttar, känns som att man bara vill börja packa ner allt inte ta upp massa grejer, men nästa år blir det julpynt & gran för hela slanten då är ju Wilma lite äldre och har lite mer glädje av julen!

I år har vi bestämt att vi ska köpa julklapp till en person som är med på julafton vi lottade vilka vi skulle ge till. Så himla skönt att slippa allt med julklappar, Mattias var iväg och fixade klapparna på några timmar. Vill inte ta med Wilma i massa affärer nu innan jul med bakterier & baciller.
Hon har redan fått sin första förkylning, med täppt i näsan & hosta stackarn! Nojig som mar är med första barnet blev det 2 läkarbesök på 1 dag i torsdags! Först bar det av till barnmedicin i Backa med Morfar "Tusen Tack för att du ställer du är guld värd". Där tog de prover i halsen men hitta inget. Sen blev det värre framåt kvällen, då satte vi oss i bilen och åkte till östra, där visade de hur vi skulle spola näsan med koksalt. Måste ge en eloge till de läkare & sköterskor vi träffat hittills, de har så god hand om barn, de kan verkligen lugna ner föräldrar.
Nu är det lite bättre, hon har sina vakna perioder på nätterna lilla skruttan och sover mycket på dagarna. Vi har riktigt mysigt Wilma & jag på nätterna. Ska försöka få bättre rutiner på hennes sömn, måste vrida om dygnet det funkar liksom inte i längden att vara vaken till 03.00 och sova bort dagarna! Det blir mitt nyårslöfte i år.

På onsdag kommer moster Louice hit och sover över, längtar så mycket. Ska bli så mysigt att ha dig här gumman!
Kärlek till er alla!




Julkorten klara!

Igår blev äntligen julkorten klara. Kortet på Wilma var helt perfekt som alla andra också, hon är så söt som tomtenisse! Nu är det bara julpyntet som ska upp här hemma! Sen är det jul på riktigt hemma hos oss!

Kom precis hem från en promenad med Carin & Liv, vi träffades på föräldrarutbildningen när vi var gravida! Riktigt kul att träffas så här efteråt. Vi tog en promenad till lindholmen. Det får vi göra om snart igen.
Wilma sov som vanligt hela promenaden. Hon slocknar så fort man börjar köra vagnen, för att sen vakna när man kommer hem igen.

Nu har Mattias gått & blivit dålig, samma sak som vi andra haft, ont i halsen & hes. Hoppas bara att det går över till julafton & att inte Wilma blir smittad, det är ju henne man tänker på, strunt samma om vi är sjuka bara inte Sötnosen blir sjuk.

Nu ska vi mysa lite Wilma & jag.

Ta hand om er


Kramar 

Innedag idag igen

Idag blir en hemmadag också, börjat bli hes nu igen, halsont & hostan vill inte ge med sig. Men det ger väl med sig snart hoppas jag! Vill vara frisk och kunna julpynta & promenera med Wilma! Inte bara sitta inne.

Måste bara berätta att lilla Wilma har verkligen börjat skratta högt & härligt, du är underbar tjejen. Älskar dig sötnos!


Charmtroll

Inte mycket gjort idag förutom det bästa mys med Wilma!

Idag har det bara fungerat att sova i mammas famn för älsklingen, inte mycket man får gjort då, men det är så härligt att ha Wilma sovandes hos sig. Du är våran älskling. Livet började när du kom till världen sötnos!

Snart kommer Mattias hem då blir det far & dotter som får mysa:)

Puss



Sjuklingar

Hej!

Nu har det gått några dagar utan uppdatering, kände att det var dags att skriva lite.
I söndags så var Mattias ledig, hans enda lediga dag innan juldagen. Så vi passade på att gå på Jul på Liseberg. Det var mysigt, bara snön som fattades men det är som det är när man bor i göteborg, man får åka till norr för att få se snö. Lär inte bli någon skidsemester i år, men om några år lär det bli av. Då ska lilltjejen lära sig stå på skidor eller kanske bräda vem vet! Det var inte mycket variation sen förra året på liseberg, men det var mysigt och lite julkänsla fick man allt. Köpte en söt tröja till Wilma, passade även på att köpa lite the, passar bra nu när man har ont i halsen. Sen på kvällen kom Malin & Ingwor förbi och vi fikade ihop.
Sen när de gått kände jag att jag hade feber och den har gått upp o ner fram till nu, nu är den borta, men halsen gör ont som bara den. Är så orolig över att Wilma ska få det, än så länge har hon klarat sig "peppar peppar ta i trä". Vill bara bli frisk så man kan fixa o dona inför jul o få iväg alla julkort jag ska hinna göra!
Nån som inte¨mår bra är Wilmas moster, hon ligger också hemma o har feber & ont i halsen och har tappat rösten. Tänker på dig gumman, se nu till att bli frisk så vi kan umgås snart. Pappa åkte hem till henne för några timmar sen, några som ställer upp i alla väder är pappa & mamma, bara att ringa så kommer ni, tack för att ni finns, ni är oersättliga & guld värda!

För var dag som går så utvecklas Wilma som bara den, nu skrattar hon och är glad nästan hela sin vakna tid, förutom när hon är hungrid då kommer hungerskriket fram, nu gråter hon på riktigt & det kommer tårar när hon inte får som hon vill, tror att hon kommer bli en envis liten tjej, eller bli hon är en envis tjej den lilla sötnosen. Älskar dig mer & mer för varje sekund som går! Visste inte att man kunde ha så här mycket kärlek till någon.

Den 15 januari får vi nycklarna till vårt alldeles egna hus. Längtar så det knakar. Vill börja packa, men innan vi flyttar in ska vi renovera badrummet, så det blir i slutet av februari som flyttlasset går till Skogome, och vårt liv som husägare börjar. Riktigt svenssonliv, barn, hus, kombi, bara hund som fattas, men en hund kommer inte in genom våra dörrar det är ett som är säkert.

Nu sover snart Wilma, tänkte passa på att börja med julkorten.

Ta han om er!

Puss & Kram





Vilken kärlek ni har till varandra!

Kärlek!


Backaplan med Wilma & Mormor

Kom nyss hem från backaplan. Var där med Wilmas gammelmormor & Wilma. Wilma är helt underbar när man är ute med henne, så fort man lägger henne i vagnen & kör så slocknar hon, samma sak i bilen, så fort bilen rullar är hon tyst & bara tittar eller sover, älskar dig gullunge! Har haft en riktigt trevlig dag tillsammans. 
Nu kommer snart Mattias hem efter jobbet, då hoppas jag att Tacosen ska ha hunnit bli klar så vi kan äta. Inte alltid man hinner allt man tror man ska hinna när man en sötnos här hemma! Nu äter Wilma så hon borde ju vara mätt & belåten tills jag ska ställa mig & laga mat! 
Sen blir det mys med familjen!

Ta hand om er!

Kramar 


Träffa gammelmormor/mormor idag!

Hej,

Måste nog börja med att säga att jag chockerar mig själv två dagar i rad som jag skriver, helt otroligt!
Ringde mormor nyss för att prata lite med henne, då bestämde vi oss för att ses och ta en promenad.
Håller på o matar sötnosen först så hon kan sova mätt & belåten i vagnen.
Ska ta en sväng förbi My Cards & Home senare för att köpa lite papper, stämplar m.m har bestämt mig för att göra egna julkort i år. Har en del kort på Wilma i tomtedräkt, inte det lättaste att få till ett bra kort när hon är så liten, men det blir naturligt i alla fall, mycket beror på kameran, har bestämt att vi ska köpa ny kamera efter jul. Ser fram emot det att kunna ta riktigt bra kort på lilla Wilma.

Nu ska vi ta o bege oss!

Kramar  

Läkarbesök

Kom precis hem från läkaren, har fått pencillin för min förkylning hoppas det hjälper och att lilla Wilma inte får detta. Tycker det borde gått över men men det kan tydligen gå upp och ner, avta för att sedan komma tillbaka enligt läkaren.

Blir lite förvånad över mig själv, skrivit två inlägg i bloggen på en och samma dag. Hoppas denna positiva blogganda håller i sig.

Nu blir det mys med familjen, Wilma sover så gott i liggliften, hon somnar alltid när man är ute och går med henne den lilla sötnosen.

Visste inte att man hade så här mycket kärlek. Älskar dig gumman!

So long!

Kramar

Sötnosen älskar att bada. kanske blir det en simmerska av henne!

Livet som mamma

Hej,

det var ett bra tag sen jag skrev i bloggen, har tänkt återuppta skrivandet nu när jag är mammaledig. Livet är så mycket mer  betydelsefullt nu  när man är mamma till världens snällaste & sötaste helt enkelt bästa tjej.
Den 24/9 på moster Louice födelsedag kom vår älskade dotter Wilma till världen kl. 06.22 på mölndal. Det var en liten tjej som gömt sig i min mage i 9 månader, 2900 gram & 45,5 cm lång.  Det var verkligen en häftig upplevelse. 

Nu börjar man förstå vad andra menat när de sagt att tiden går fort när man fått barn, om man tyckte att tiden gick fort innan så går den i dubbel hastighet nu vill jag lova, idag är vår lilla tjej redan 10 veckor gammal. På ett sätt känns det som hon funnits hos oss bra mycket längre än så, samtidigt som det känns som att man nyss kommit hem från bb.
Det är verkligen underbart att se hennes utveckling & hur hon växer. 

Nu har man börjat komma in i lite rutiner här hemma.
De 2 första veckorna var mattias hemma med oss. Vet inte vad jag skulle gjort utan honom, han är helt underbar, fixade allt här hemma, medans jag ammade (kändes som att det var det enda man gjorde första tiden).
Sen 3:e veckan så var Wilmas mormor hemma hos oss på dagarna. Hon kom kl. 09.00 då åt vi frukost sen umgicks vi hela dagarna hela veckan, det var verkligen guld värt, vet inte hur jag fixat det utan dig.Alla tips o råd jag fick av dig. Känns som att du & Wilma har en speciell kontakt redan, det är underbart att se hur hon känner igen din röst m.m när ni ses. Du är guld värd!

Skriver mer senare nu är det matdags för Wilma!
Vi hörs!

Kramar 


 Underbar bild på Wilma!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0