Nya rutiner??

Igår var vi på babysim hela familjen, efter det bestämde vi oss för att gå i stan, var evigheter sen vi var i stan alla 3, har nog inte hänt sen Wilma kom om man inte räknar med någon enstaka gång man vart inne en snabbis, efter att vi strosat runt i stan gick vi och åt mat på Jensen´s beefhouse, kan inte påstå att vi var supernöjda, maten var torr! Men men vi var ute och åt med vår lilla sötnos första gången och hon var lika underbar som hon brukar vara, hon fick egen stol och skulle roffa åt sig allt som fanns på bordet, vilket är underbart att se!
Sen åkte vi hem och fortsatte med familjemys till det var dags att hoppa i säng!

Denna vecka jobbar Mattias kväll idag och imorgon, vi åt frukost ihop, vilket var riktigt mysigt. Sen stoppade jag i 2 maskiner tvätt, efter det kände jag bara för att ta mig ut, pälsade på Wilma och mig, när jag öppnade dörren upptäcker jag hur det bara vräker ner ute, men lite regn har ingen dött av! Så vi satte oss i bilen och tog en sväng till backaplan, köpte lite purer till Wilma så att hennes mage förhoppningsvis ska komma igång! Håller tummarna! Första gången jag köpte färdig pure, det finns en djungel av barnmat kan jag säga, märke, smak, ålder,,,,,!!!!
Wilma somnade lite i bilen, sen var hon vaken hela tiden och även när vi kom hem, hon ligger och sover nu, fel tid egentligen, hoppas inte rutinerna blir förvrängda nu bara!

På fredag beger vi oss till landet för påskfirande med hela familjen: mamma, pappa, Louice, Micael, Wilma, Mattias och jag. Är så glad att det löste sig så att vi kan vara på landet, blir lite problematiskt utan vatten! Har alltid varit på landet till påsk förutom ett år då det var snökaos eller något i den stilen! Påsk på landet ska det vara;)

Imorgon blir det öppna förskolan, där har de påsklunch, efter det tar vi en promenad till mormor!
Har blivit en bra vana att torsdagarna ser ut så, först öppna förskolan och sen mys med mormor. Alltid lika kul att träffas och prata och mysa!

Nu ska jag kika på sötnosen när hon sover! På ett sätt är det skönt när hon sover så man får gjort lite, men samtidiigt så saknar man henne så, vill mysa med henne hela tiden!
Har redan varit mammaledig ett halvår, om ett halvår är det dags att återgå till jobbet. Vågar inte ens fundera på hur mycket jag kommer sakna vår skatt på dagarna! Men det är ett helt halvår kvar, som ioch för sig kommer gå otroligt fort, men man får tänka positivt;) sen kommer hon ju ha Mattias hemma på dagarna som hon kan busa med och sen blir det bus med mamma på kvällarna;)

Glad Påsk på er alla!

Puss 


Värmebölja=Regn

Jag har slutat tro på tidningar och väderleksrapporter för länge sen. Men när man såg Värmebölja i Göteborg hela helgen på löpet så infann sig en liten glimt av längtan efter sol och värmebölja, och så är det regn när man vaknar! Sista gången man tror på löpet;)

Idag väntar en dag med iordningställning av vårt kök! Sen ska vi flytta kartonger till Wilmas rum för att sen få ordning på datarummet och sen ska klädkammaren blåsas ut och renoveras. Längtar!

Har fått tips om en bok som heter "Sova hela natten" av Anna Wahlgren, som tydligen ska göra mirakel. Om man följer olika steg i den så får man sina barn att sova hela nätter utan att vakna och vilja ammas! Måste köpa!
Efter 2 nätter med boken så har en kompis barn sovit i 12 timmar utan att vakna och vilja ha mat!
Man kan ju testa i alla fall!

Ha en riktigt skön helg i den så kallade värmeböljan med massa sol;)

Puss


Wilma 6 månader

Jag fattar inte vart tiden tar vägen, i onsdags så blev Wilma 6 månader. Ett halvår har gått sedan jag var gravid, helt galet! Tycker att det hänt så mcket med Wilma bara de sista veckorna, det går så fort. Vår lilla bebis börjar bli stora damen nu:)

Igår var jag på första hjälpen utbildning som öppna förskolan anordnade! Riktigt bra och lärorikt var det och föreläsaren var grym. Ser redan fram till nästa gång som är den 8 april. Mattias var hemma med Wilma, han gav henne välling det hade gått jättebra. Känns skönt att man trappar ner på amningen och att det funkar så bra med välling och maten!

Idag slutar Mattias 12.00 då ska vi till kungsängen och bestämma om vi ska köpa en dubbelsäng vi sett där, ska prova den en gång till så att det verkligen känns bra, det är ju viktigt med en bra säng!

I helgen blir det att fixa iordning allt porslin som vi vill ha det i köket, Mattias och pappa satte ihop ikea möblerna vi köpte, det blir hur bra som helst, behöver verkligen plats till porslinet, Tack pappa du är underbar!

Puss och kram och ha en riktigt trevlig helg i värmeböljan som ska komma;)


Bvc, Gröt & Välling!

Igår var vi på bvc för Läkarkontroll och Wilma fick Godkänt :)! Nu väger hon 8130 gram och är 62 cm lång! Hon har verkligen växt ikapp sig från den lilla krabat hon var när hon föddes, känns som evigheter sen hon var så liten, det är verkligen underbart att se alla framsteg, igår låg hon på magen och man ser verkligen att snart är det dags att börja krypa, hela rumpan lyfts upp och benen sparkar som bara den, så underbart, mamma och pappa är så stolta över dig!

Mormor var med på bvc igår, det är alltid lika kul att du vill hänga med. Man märker verkligen på Wilma hur hon lyser upp när hon träffar, mormor, morfar & moster!

Igår introducerade vi gröt till Wilma, hon älskade det från första stund, kan ju inte direkt påsta att jag tyckte det var lika gott, men man får hålla god min och säga mmmmm vad gott detta är när man smakar av det så att Wilma ser att det är gott;), sempers gröt med äpple & mango! Ska nog köpa havregryn idag och laga till det till henne och ge henne fruktpure efteråt, känns bättre på nåt sätt att ge henne sånt man gör själv än den som industrin tillverkar!

Idag är det dags för babysim och gissa vem som ska följa med förutom Mattias och jag, jo, morfar, så kul att du vill hänga med och kika på den lilla delfinen i vattnet. Efter babysimmet ska vi till Ikea med mormor o morfar och kika på möbler och äta där! Ser verkligen fram emot det!

Nu ska vi fixa, dona & busa här hemma innan babysimmet!

Ta hand om er

Puss & kram

Babysim

Det blir mycket skriv om babysim denna vecka! Igår var vi och simmade, Malin följde med och kollade in vår lilla Delfin i vattnet! Sen åkte vi in till stan och satte oss på Ahlströms cafe och myste! Efter det så åkte vi och tvättade våra bilar på stigs center! Hann med en del igår så härligt med sådana dagar!
När vi kom hem så hade Mattias kommit en bit på rummet. Så ikväll blir det målning på väggarna igen!

Snart kommer mormor hit, då ska vi äta lunch sen beger vi oss till Babysim! Efter simningen funderar jag på om jag ska framkalla lite kort! Får se vad klockan blir och om mormor har andra planer eller tider att passa!

Sen ska vi åka och hämta Mattias på jobbet tror jag vi skulle höras av senare under dagen!

Lyssnar på spotify och massa barnlåtar, det är riktigt härliga låtar, känner sig som barn på nytt!

Ha det gott alla i det mulna vädret! Solen verkar inte vilja titta fram idag!

Här får ni en skön bild på en skön tjej!

Puss

Tisdag=Babysim

Denna vecka blir det simning både tisdag och onsdag! Vi missade en gång förra perioden så det är återsim imorgon då ska mormor med och simma med den lilla delfinen! Ska bli så kul att ha mormor med!

Har vart inne på nätet och sökt om vatten och mjölk för barn. Vi köpte nämligen välling och gröt till Wilma igår och det tänkte jag ge henne igår kväll! När jag pratade med mamma om det så frågade hon om Wilma skulle få vatten till eller mjölk i grötenoch jag stod med ???? har ingen aning! Har vart inne och letat efter svar på det idag på nätet men hittar inget vettigt! Så jag får ta och höra med bvc på måndag när vi ska dit! Så skruttan får vänta några dagar till tills hon får smaka på gröt och välling! Tack mamma för att du är så uppmärksammad på allt! Du är oersättlig!

Efter simningen idag blir det till att ta tag i rummet intill köket igen, var och köpte färg igår! Kommer bli så bra!

Ha en bra dag i vårsolen och hoppas att snön smälter ytterligare lite mer;)

Kram


Skogomebor i snart 2 veckor!

Herregud vad tiden går fort imorgon har vi bott i Skogome i 2 veckor! På ett sätt känns det som man bott här mycket längre! Vi trivs verkligen hur bra som helst, grannarna är trevliga & hjälpsamma! Det allra bästa är ju att det känns tryggt att Wilma kommer växa upp här! Det är det man prioriterar nu.

Vi har verkligen kommit in i härliga rutiner Wilma & jag, vi går upp mellan 7-8 på morgnarna, äter frukost, sen tar vi en promenad. På tisdagar har vi babysim och på torsdagar så tar vi bussen till vågmästareplatsen för att busa och leka och sjunga på öppna förskolan! På fredagar har de öppna förskolan här i Backa. Det har vi planer på att testa på också! Så kul att träffa andra mammor och barn och få prata av sig lite! Det blir ju lite annat prat än när man träffar kompisar som inte har barn än!

Idag är det fredag, älskar fredagar även fast det är som vilken veckodag som helst, men det känns i luften att helgen är på intågande! Även fast Mattias jobbar lördagar så är det ändå nåt speciellt med fredagar! Det betyder helg helt enkelt!

Idag tog Wilma och jag en promenad till mammas jobb, som ligger 5 minuter från vårt hus;). För att hämta min mössa och usb minne som jag glömde när vi bodde hos dem! Alltid lika kul att träffa dig mormor/mamma!

Imorgon ska vi till ett par kompisar i borås som har en son som fyller 2 i helgen, då blir det kalas! Grattis Axel!

På söndag ska vi träffa moster Louice! Längtar redan! Alltid lika mysigt att träffas! Annars blir det stök här i huset och målet är att bli klar med rummet intill köket även att få lite mer ordning här hemma bland kartonger m.m.

Nu ska vi snart äta lunch, det blir morotspure för Wilma och köttfärslimpa för mig som jag fick av mamma! TACK!

Trevlig helg på er i vårsolen!
Puss & Kram




Smakportioner!

Nu håller vi på att ge Wilma smakportioner för fulla muggar! Vi har testat potatis 4 ggr och hon älskar det, vill bara ha mer och mer. Idag fick hon morot och det var också en favorit. Gjorde mer än vanligt och har lagt i istärningstuber så man kan ta fram istället för att riva, koka, mixa, tillsätta smör varje dag. Bara att värma i micron! Nu kommer snart mormor på besök mysigt. Sen blir det en sväng till Ikea tror jag! Eller så fixar vi rummet som vi börjat med, riva tapeter för att sen måla väggarna! Får se vad som lockar mest!

Puss

RSS 2.0